Reklámfilmünk ide kattintva nyílik meg
Mai dátum 2018.04.27 Névnap Zita Látogatók 1460872 Frissítve 2018.04.25 




|
 |
Mára már teljes bizonyossággal megállapítást nyert, hogy elektromágneses természetű lények vagyunk. A másik vitathatatlan tény, hogy sejtjeink és az egész szervezetünk a biológiai elemek elve szerint működnek. |
 |
Hitvallásunkról, céljainkról és a Herbáció magazin előfizetési lehetőségeiről itt olvashat bővebben... |
 |
Létezik-e a magyar gyógynövények között teljesítményt fokozó? Milyen lehetőségeink vannak mind a szellemi, mind a fizikai képességünk megnövelésére? |
 |
Győrffy Zsuzsannát kérdeztük a krémkészítés csínjáról-bínjáról. Az egykori légiutaskísérő hobbyként kezdte, ma már mesterségként űzi a natúrkrém-, és szappan készítést. |
 |
Vannak elfeledett zöldség és gyümölcsfajták, melyek remélhetőleg újra reneszánszukat élik majd. Az örökség és tájfajták kevesebb növényvédelmi problémát okoznak, és házikerti körülmények között sokszor jobb eredményt adnak, mint a hibrid fajták... |
 |
Számos növényi alapú dezodort magunk is elkészíthetünk, így illata egyedi lesz, és nem tartalmaz káros anyagokat… Hársvirág dezodor, zsálya dezodor, rozmaring dezodor…
|
 |
Szinte mindenféle kozmetikum elkészíthető házilag is. Lepje meg szeretteit otthon készített arcvízzel, púderrel, sminklemosóval. E készítmények legfőbb előnyei, hogy mivel mi készítjük, biztosan tudjuk mi van bennük...Receptek itt!
|
 |
A probiotikumok a szervezetünkben élő jótékony baktériumok gyűjtőneve. Többnyire Lactobacillus, Streptococcus és Bifidobacterium fajok alkotják, melyek az emésztésben fontos szerepet játszanak.
|
 |
A magas klorofill tartalmú növények friss préslevei, a zöld levek hatóanyagaik révén az egész szervezet működését pozitívan befolyásolják. Lebontják a káros anyagokat, intenzíven méregtelenítenek, aminek köszönhetően javítják a test állapotát. |
 |
Gyömbérlekvár, fahéjlekvár, borlekvár és társaik ... Miért jó egy alapvetően ízetlen termésből készülő lekvár? Mert bármilyen ízűvé varázsolhatjuk! A tökből készült lekvár kiváló alap arra, hogy fűszerek ízeit zárjuk bele.
|
 |
A kövirózsák (Sempervivum sp., Jovibarba sp.) népszerűségüket feltehetően szín- és formagazdagságuknak, valamint egyszerű gondozásuknak köszönhetik. Kertészeti változataik egyre több helyen kaphatók. |
 |
Bár egyre nagyobb népszerűségnek örvend napjainkban a reformtáplálkozás, sokan nem tudunk ellenállni a nassolnivalóknak, főleg így a téli időszakban. Mivel van választék bőven, megtehetjük, hogy rágcsálnivalóinkat természetes eredetű táplálékokból állítsuk össze, persze csak mértékkel. Optimális men [...] |
 |
A kávéfogyasztás világméretű elterjedése csak néhány száz éves múltra tekint vissza, ám ez mit sem befolyásolta népszerűségét. Bár karrierjét reggeli italként kezdte, mára számos étel alkotórészévé is vált. Mint több más "sikernövény" a kávé is a trópusok lakója. Fényeszöld leveleivel díszítőértéket [...] |
 |
Szép számmal találunk a növények között olyanokat, melyek nagy karriert futottak be felfedezésük óta, köszönhetően ezt ízüknek, illatuknak, vagy más, számunkra hasznos tulajdonságuknak.
Ilyen a kakaó is, ez a 10-17 méteresre növő örökzöld fa, ami Dél-Amerikából indult hódító útjára. Szinte fo [...] |
 |
Aki sokat forgolódik a konyhában tudja csak igazán mennyi hulladék keletkezhet egy-egy ebéd vagy vacsora elkészítése során - ám ezeknek jelentős része még hasznosítható volna. Ez egyfelől költségmegtakarítást eredményez... |
| 

















|